Wednesday, February 4, 2009

A MEANING WALK ...



been touched ; pagi berbisik dan terjaga aku dgn rasa tersentuh dgn sms yang ku baca pagi ini... ditulis oleh someone special dalam hidup aku jam 12.19am dan aku benar2 tersentuh. biarpun ia hanya satu rangkap barisan kata-kata, namun tatkala aku sujud menyembah tuhan pagi2 ini, aku hanya membenarkan air mata aku mengalir tanpa diduga. rutin ku menyebut kalian agar sentiasa segar dalam kehidupan harian ku...

di saat itu aku mula mengingati dan mengimbas kembali saat manis bersama kawan2 yang banyak membantu, memberi dorongan dan semangat utk aku berdiri bersama, berpimpinan tangan dan berjalan meneruskan kehidupan. tak mampu utk aku tuliskan bait2 curahan bakti kalian kepada hidupku.

biarlah kenangan itu menjadi semangat utk aku kepada kehidupan baru. tak mampu kuungkapkan setiap saat manis dan pengorbanan kalian yang memberi harapan dan semangat utk ku. dalam kepiluan ini, aku masih tergiang-giang kenapa aku tersentak dari lena, dan aku tak bisa meneruskannya... kerana aku tak akan meninggalkan kalian... kerana, kalian adalah sebahagian dari inspirasi hidupku.

dgn himpunan doa ku panjatkan... agar semua ini kekal selamanya.

thanks adikku, teman2 baikku, kawan-kawanku, abang2ku dan ...semuanya


12 comments:

thisisnije said...

waaaa..... full of inspirations sgt. tapi tetap hutang bait-bait pantun untuk AtL vs DEkTER kan (taknak kalah ni)

duta said...

+ dik nije +
dah satu office tau kisah AtL vs DEkter ni tau... maklumlah... peguam negara punya kes pun, habis semua terlibat... ini kan pula kisah tertinggal + ditinggalkan ini...

hutang emas boleh dibayar,
hutang cenderahati, bila nak bagi?

redghost said...

thanks adikku, teman2 baikku, kawan-kawanku, abang2ku dan ...semuanya


same - same....takdek hal


aku nak banyakkan komen ko.lalaalala :P

a z m i r said...

so touching..

nije - nak jugak hutang cenderahati.. i tau mesti ada extra punya..

duta - ok..no need to explain (nada dek sham)..

duta said...

+ redghost +
ooo... nak banyakkan ke? emmmm
but anyway, thank you juga atas jasa2 ko selama ni... aku takkan lupakan part parut2 pada peha aku ni... but... ko really2 changed laaa...
kawan yg tak aku lupakan.... best man nanti aku ke?

duta said...

+ kashah +
thanks kerana memahami... so... u tak payah i ulaskan...

amANI said...

Takpe, teriak masa semayang subuh baik untuk kesihatan mental dan fizikal.

Tapi apa kaitan dengan berjalan / walk? heheh.

duta said...

+ achik +
berjalan / walk itu umpama menjalani kehidupan ini... dan setiap persinggahan itu merupakan detik2 bersama yg kita lalui... macam tragedi ahmad S cuba membunuh ku... merupakan persinggahan dalam perjalanan yang bermakna... jadi lah A MEANING WALK

dxoul lacruz said...

motip emo!

duta said...

+dxoul+
emo alim skit kali ni... tak de sumpah seranah... ada konsep la sedih... gitu.... terharu katanya!
ye laa sokongan kawan2

dxoul lacruz said...

subuh hari lain, sujud menangis bagai tak? ke tak subuh ari tu je... konsep?

Lewis said...

Gosh, there is a great deal of worthwhile material above!
St. Albert real estate | cock cage | hotels in Nashville TN