Monday, February 9, 2009

DEUTER pressure


Kawan2 yang dihormati... setelah bingkisan pantun mengaburi perbalahan puak2 dalam islam ini... maka muncul lagi isu baru yg kurang menyengatnya... biarpun agak suam2 kuku... namun aku terpaksa melafazkannya atas permintaan + desakan pihak teraniaya sebelum ini agar kisah ini kembali ke layar skrin anda...

Perjanjian pembelian backpack deuter mmg dianggap lengai kerana perjanjian itu di minta SERI oleh pihak A. Isunya tidak menjadi dendam mahupun niat utk membalas serangan... namun tekanan diterima setelah K didapati sanggup menaiki pesawat AIR ASIA tajaan kerajaan utk membeli backpack bukan deuter di pulau langkawi atas alasan;

1. backpack itu layout / finishing graphicnya bagi i mmg menarik walaupun bukan jenama deuter.

2. penjual backpack itu menawarkan harga lebih luar biasa jika dibanding kan masa 5 geng bas sekolah awal tahun ini meredah kepanasan tengahari mencari backpack ini.

3. kerana tiada sebarang perjanjian tahap AGUNG bersama IM mahupun A

Ini amat2 memberi tekanan kepada IM dan IM kini berada dalam kemurungan ala2 MAS AF yg dituduh 'gila' selepas tiada album sepanjang kerjayanya bersama MAESTRO itu. Kini IM dalam proses terapi dan kaunseling di Kulim pada Sabtu + Ahad lalu kerana tidak dapat mengawal perasaan kemurungan melampau ditambah pula dgn kehilangan compact cameranya itu...

Jadi, harap sila buat pembelaan sebelum isu ini dibawa ke mahkamah jenayah antarabangsa...

16 comments:

amANI said...

Ah, sudah. Lagi satu pertandingan berpantun akan dilancarkan ke? Hahah.

Ko buat la ek report kat Kulim. Tapi report Langkawi pun belum siap cemana?

a z m i r said...

no comment.

my lawyer advised me not to say a word on this issue.

jawapan artis.

dxoul lacruz said...

me tetap....

MTMC . penuh henti!

thisisnije said...

hmmm... sapa nak jawab kan. bila haku yang beli dulu, semua dok sembur. tapi bila si K ni yg beli... semua ok.

dah... (jarang2 naik domestic flight)

duta said...

+achik+
laporan penuh tragedi di KULIM bakal menyusul. Langkawi bakal tinggal kenangan kot... tunggu laaa... kemurungan melampau masih wujud dalam diriku...

+azmir+
lawyer u dah kena buang negeri ok. dah kena didakwa mencemarkan institusi kesultanan melayu... so tiada pembelaan la kan?

+dxoul+
MTMC kan... tak de... kali ni ko tak yah masuk campur sbb ni perang gerilla ni sri lanka je ni... hahahah

+diknije+
ok... kita beli penyembur racun serangga sama2 nanti...demi perjanjian akan dtg ni...

+ peminat kasut adidas juga menilai kecantikan kasut nike+

dxoul lacruz said...

nije : i sokong u! konsep . . . . larikkkkkkkk

a z m i r said...

duta + dxoul + nije - memey terima seadanya kritikan semua. yang penting kerjaya memey sekarang..


adidas ke, nike ke, kita semua rakyat malaysia kan! (ayat susan lancaster)

thisisnije said...

a z m i r ~

tetap memilih watak2 yang kononnya suci. (suci ke?)

(kasut nike baru bukan bermaksud utk bermegah2)

dxoul lacruz said...

pilih vertical saja . . lari dari konsep sket! kenapa perlu ikot bontot orang lain ? larikkkkkkkkk

* renung2kan , selamat beramallll

duta said...

+dxoul+
tak ikut vontot pun cik dxoul... yang cantik utk orang yan cantik juga... hehhehe.... tak tau... serious jap... aku suka pada logo tu sendiri kot. macam kadang, baju nike pun lebih cantik dari kasut adidas.... camtuh laa... macam mak aku suruh beli kari alagapaas, aku tetap beli kari cap adabi sbb aku tak suka grafik alagapas... heheheh... 'tak boleh lawak, jangan masuk borak...' ala tak jadi lawak staff2 jkr mekanikal

dxoul lacruz said...

UNO kah?

ye laaa... yang cantik untuk orang chanteq sajaaa! hmmmmm [ buat muka fake+muka tak kuasa ]

merasaaaaaaaaa . .

duta said...

hahaha... bila la aku buat statement UNO kat sini KAH? kecuali sms pepagi buta... itu UNO... gaggagagagaa

J H Hidayat said...

Salam,

Sori ek mencelah.. ala2 aku mmg tak paham... tapi ada hati nak celah bedah. Sapa yang MEROYAN mengidam sesangat-sangat nak beg DEUTER tuh? Ala2 kerbau bunting sepuluh bulan ajer..

duta said...

+ ryat +
meroyan tu ayat tambahan wartawan2 hiburan aku ni... yg mengidam beg deuter aku laaa... memasing propas sampai aku ditinggalkan... konsepnya nak pegi naik gunung tahan, so kena la ada bag yg cantik di belakang! hehehe... no hal. aku redha kalu kena pi beli sendiri (aiyoo sedih aku) hahaha... its ok. aku dah ajak member baik ku teman kan! no hal! sbb lambat lagi pun nak sampai puncak tertinggi di banjaran titiwangsa itu!

J H Hidayat said...

Salam,

o0oo0o0o0 gittew.. rupanyer. Che duk punya baca2 berkali2 tak paham langsung... ala2 blur semacam ajer.. almaklum.. dah kertu kaedahnya.. sorry no.. che ingat "side" lagu satu yang mengidam... tu yang terkeluar kata2 "agak" kesat! ahaks...sorry no.. lagi satu ade gaks brand yang lain klau uols nak tgk kan... north face, high sierra, tak pun timberland plh koman pung Polo pun hav good design... <--- ayat2 cuba mempengaruhi IM. walaupun tahu Im takkan tepengaruh.. DUETER ttp DUETER kan..

duta said...

+ryat+
its ok. tak de masalah pun ngan ayat tuh. wow byk je brand lain... nanti i kaji grafik logo dia dulu. pada aku, sesesuatu yg baik dalamnya bermula dari permulaan yg baik! gitu!