Saturday, February 14, 2009

A D I D A S Training 72



Ini kisah yang aku rasa aku nak release kan awal. Banyak je post lain yang masih dalam construction seperti 1. nasi ayamku bertaburan di jalan raya, 2. langkawi day 3, 3. adidas vs nike, dan 4. Kain apakah tidak tersangkut dan banyak lagi di benak fikiran. Ini belum termasuk post2 pendek ala2 sekeping photo yang diattachedkan dengan graphic + font favorite. Uhuks!

Baiklah; Adidas Training 72 adalah satu harta yang telah kumiliki setelah beberapa penilaian yang dibuat; yakni ...

[1] adidas ORIGINAL mempunyai logo yang cantik pada kasutnya. hasil kerjanya pun lebih nampak authentic dengan sifat2 originalnya. jadi tidak hairanlah kasut adidas diklasifikasikan kepada PERFORMANCE dan ORIGINAL yang masing2 mempunyai market target nya yang tersendiri. - K, kalu logo kat tapak kasut kita buat penilaian tak? - huks2!

[2] aku mempunyai pengalaman memakai kasut adidas original ini sebanyak 2 pasang... yang masing2 sudah berkhidmat kepada aku lebih dari 2 tahun dan lebih, dan masih lagi utuh materialnya ditelan zaman. tak de masalah tapak tercabut juga...

[3] aku membeli kasut atas penilaian bahawa rekabentuk itu sukar didapati di pasar malam yang fake itu. bukan maksud menghina, tetapi pada pandangan aku, dgn nilaian wang itu, sewajarnya ia dinilaikan dengan pandangan orang, bahawasanya ia adalah original dan mempunyai nilai mata wang. i bukan cakap pasal TRACKTOP milik K... i dgr tau A puji dalam kereta smlm... uhuks!

[4] aku suka kotak nike lagi berbanding adidas, tetapi tag harga adidas lagi menarik. haha? tag tak buang ke? - tolong sama2 sebut ; setiap permulaan yang baik, pastinya mempunyai dalaman yang baik!

[5] aku tak nampak lagi kasut pesaing adidas yakni NIKE kecuali NIKE CAPRI SI - walaupun dalam bukan gambarajah sebenar, yang mampu menyaingi rekabentuk adidas. - nak jaga hati A!

[6] aku terpesona dgn drama MALCOM in THE MIDDLE bila adik malcom; dewey juga memakai kasut adidas ke sekolah. - cam tak related sgt pun... tapi sitcom ini byk kenangan manis buat aku masa di UTM dulu... kan A? K juga...



cukup lah... semakin aku tulis segala alasan nanti, semakin byk pula aku meREKA idea sehinggakan baling itik serati dengan payung pun boleh jadi alasan kenapa aku beli kasut adidas. cukup la korang memahami dan hafal alasan2 ini dahulu. ok?

10 comments:

a z m i r said...

duta - itik serati kan..itu bukan rekaan k. memang betul2 terjadi..

cepat..tak sabar nak baca entri kain apakah yang tidak tersangkut.

k dah.

J H Hidayat said...

Salam,

hebat kehidupan selebriti skang... pkai ADIDAS shoe pun ade yg question... kuikuikuikui

duta said...

+ azmir +
i percaya je zaman imaginasi u itu... mmg u ala2 nak jadi upin ipin kan.... kasihan... eh, bukan upin ipin... mybe watak utama dalam cite tuh!

entri kain tersangkut nanti adalah version lawak skit. nak jadi pelawak ni susah... bak kata ibu fauziah nawi... lawak kalu dari loyar buruk... adalah sampah...

+ ryat +
hahaha... sejak dah besar ni, masing2 ada pengalaman dan cara hidup tersendiri... macam u tak minat pakai baju topman (alamak, lawak).... camtuh laaa heheheh

dxoul lacruz said...

merasaaa kann! hahahaha

lawak staf JKR . . .
yang mana ? teka dalam hati jer . .

huhuhu

duta said...

+ dxoul +
lawak JKR; i rasa kena minta JKR buat lawatan ke luar negara naik flight international dulu la kot... baru boleh buat new entry... sbb stakat 3 pantun lawak JKR dua kerat tuh, i rasa entry tuh boleh mengalahkan entry letak photos shaja! hahahah

a z m i r said...

duta - ya lah. setakat ni lawak2 USIM dan Le Meridien mmg kelakar kan?

thisisnije said...

MTMC... (mrassa)

duta said...

+ azmir + lawak JAKIM lagi best... warna warni lagi...

+diknije+ mtmc sgt kan... hahaha!

a z m i r said...

duta - i taknak sesat. so i taknak komen lawak JAKIM.

yang ikhlas insaf,

Adidas Rod Laver

dxoul lacruz said...

mtmc hanya utk aku!