Sunday, September 21, 2008

consumer product - starch faultless



nak nampak baju shirt uols cam baru2 tak? ha baca bawah ni!

product ni i baru nampak je since 4 month ago, but maybe dah lama ada di pasaran malaysia. dan i rasa i should share with all readers la and should give a good feedback for a good product.

dulu i dah try byk product dari pelbagai jenama... dari jenama pasaran biasa hinggalah jenama dari penjualan jualan langsung, namun masing2 ada sahaja kelemahan yang menjadi ketidakpuasan hati. tak perlu la i mentioned the brand, cuma situasi-situasi yang terjadi adalah seperti,

1st :: boleh menyebabkan tiles/parquet menjadi licin ;
2nd :: punat spray akan basah dan terkeluar cecairnya ;
3rd :: tak akan habis betul2... sebab tekanan spray tak kuat, mesti ada balance;
4th :: starch dia tak berapa mantap; hanya percepatkan hilangkan kedutan je.

ok. oleh kerana i tak dibayar royalti utk penulisan ni. selamat mencuba product ni. so far, dengan penggunaan daily for 5 helai kemeja per week; boleh tahan sebulan dengan penggunaan ku yang melampau-lampau pada setiap helaian baju. apapun uols boleh dapatkan product consumer ni di jusco midvalley / coldstorage. hypermarket lain i tak sure, sbb i tak suka masuk pasaraya besar2 sgt ni. or layari website ni :: www.faultless.com



k, selamat mencuba.

9 comments:

thisisnije said...

sejak bila jadi duta starch ni? hehe

duta said...

hahah... bagus juga kempen orang punya product. they have google alert tau! nanti depa bagi compliments bagai ke, untung2 leh gi bandung makan nasi lemak sedap!... heheh... how's ur gigi?

dxoul lacruz said...

kan..dpt royalty ka?

thisisnije said...

duta :
bukan gigi... gusi. dah ok!!!

dxoul :
dapat royalty ke? ni nak kena promote something jugak la. gigih kan!

arep said...

ayooo terus pose2 martha steward...

syabasss.

duta said...

arep :: ko nanti buat jadi martha thilaar pulak; kosmetik cosway dari seberang.

aku ni suka buat program realiti... sume benda yang hidup dan nyata je dimuka bumi...yang ada jasad lah kiranya. bukan cam blog orang tu... aku tak tuju sapa2 tau... aku bagi contoh mudah je... k...

HUSNA MILLAH said...

boleh dapatkan kat mana starch ni?

d u t a said...

hi HUSNA MILLAH

ada jual kat cold storage.

d u t a said...

by the way,

HUSNA MILLAH

you google apa dapat my 2008 entry?