Saturday, September 13, 2008

15 weird things/ habits/ little known facts about yourself.


[my self with laundry process]

~terkena tag~ ''adaptasi" dari blog dxoul which i had been ''tagged" by him.

15?

1st :: menyesalnya jadi graphic designer, sbb cita2 asal nak jadi arkitek, tapi sebab takut kena reka tempat2 maksiat, jadi decision tu telah merubah hidupku menjadi grafika person!

2nd :: aku punya tabiat yang akan kemas bilik untuk weekend je. During weekdays, bilikku akan kembali kepada an art gallery! suka2! but aku suka la deco bilik ni...

3rd :: aku tak suka balik kelantan. aku akan mati kutu kat sana. very hard to speak kelantan, but suka sbb my mom there, then dia boleh masak for me! balik raya la happening. semua ada!

4th :: suka ikan patin + ikan keli + dolphin. hahaha... but memang suka la... satu lagi apa jenis juadah daripada pisang! perh... cekodok, lepat, sira, pengat, goreng dan kek. fuh2... sedap.

5th :: aku ada mood nak design something. sbb kenkadang design ni perlukan mood + emosi yang tenteram. hari2 period tak boleh la... kan dxoul?

6th :: suka adventure! hiking ke, jungle tracking, mana2 laa.. yang mencabar. lebih2 yang panjat2 tinggi... tapi kan... tak suka panjat pokok rambutan ke, sbb ada semut! hahaha....

7th :: arghh malu kalu buncit. selalu buat sit up kalu dah rasa cam buunchett! sebab tuh register gym! bukan pegi gym berendam je ye DATUK!

8th :: orang yang akan menjadi peranan utama dalam membuat keputusan program2 riadah tidak formal. entah, dari dulu lagi, i selalu menjadi main organizer. dari program kolej ke, sekolah ke, entah.... nak senaraikan karang, penuh page ni.

9th :: suka color hijau! putih! kelabu! fuh2! tu je... no comment.

10th :: movie cite cina paling suka ( cam andy lau, sammy cheng, daniel wu ). tapi kalu cite lain, suka cite yang mencabar otak nak berfikir, seperti minority report. cite sedih suka tengok juga... huk2! cite sedih jgn cerita laaa... paling suka the kite runner + lorenzo's oil. secara umumnya, cite yang ada kualiti je la... kan... mengada nak juga tulis.

11th :: sayang baju. baju dalam lemari + ampaian akan disusun mengikut jenis warna ye! supaya senada dan macam kat butik2 raoul ke... mana2 laa... tapi memang dah tebiat sejak kaya kumpul baju ni.

12th :: baju bundle berjenama juga menjadi pilihan laa... hami bundle kat taman U... perhh... kalu sekali pegi, mau nya tak habis ratusan dengan 15 jenis t shirt! banyak kan... but, sorry sape yang anti bundle ye! konsep, ada ku kesah...

13th :: banyak sangat program bertindih, sampai tak dapat nak dibahagikan dengan bijak. sampai ada yang terpaksa menipu (sorry ek, nak jaga hati je). memang kenkadang terlupa dan terpaksa. tapi kalu hal famili, i dahulu kan juga laaa... maaf ek... but those yang i sayang tuh, memang dapat priority laa... close friend.

14th :: suka bersabar. kalau marah sebab sesuatu, akan cuba nak bersabar. akan bertindak dengan sinis agar orang itu sedar akan kemarahan itu. tak nak melenting, sbb nanti memburukkan diri sendiri. apapun, i sedar ketajaman lidah i... kan!..... hehehe... hati2...

15th :: kenkadang sikap bertangguh ni yang paling i benci. entah laaa... nak berubah... semangat seminit sangat. helmi; berubah! berubah! berubah!

k, dah puas hati. i tak mampu nak tag sesape lagi, sbb i tak cukup list of fren dalam page ni. apapun, i ada laa...

1st :: nije
2nd :: pok shid
3rd :: siti
4th :: herry - dah buat ke
5th :: kash
6th :: erika - kawan dxoul jugak
7th :: sesape la...

2 comments:

tootsie said...

ok, i will do this later today..kena pantas berpikir..make sure u read mine k..!

ct

arep said...

oooo u dah buat... i belum publish...

btw.. do tellll bila available..
*pengsan..