Saturday, January 9, 2010

malam SANTAPAN ASTANA


[majlis malam santapan astana]

Aku sibuk barangkali, dengan tugasan kerjaya sampingan yang kubuat bagi membantu rakan baik aku... menyudah dan menyempurnakan sebuah acara majlis. Sepanjang seminggu lebih, tidur harianku bertukar sehingga awal pagi, antaranya sehingga jam 4. Dulu pernah aku sebegini... kini, bilakala meningkat dewasa... dan jarang mengamalkannya, kepenatan jelas terasa.

Ini antara paparan-paparan foto yang sempat mewarnai lensa kameraku! perh! masih ayat puitis? yelah... sebelum tu, barangsiapa yang mempunyai rakan sekerja yang amat tidak memberangsangkan... jangan cepat mengelabah + bermuram durja + mengamalkan pemikiran tidak sihat. Kerananya... pada majlis ini juga, saya turut terjumpa watak sedemikian. Jadi watak-watak seperti ini akan ada dimana-mana. Cuma nasib baik aku tidak mengamalkan sumpah seranah dalam kehidupan aku utk memarahi orang lain secara berdepan sebagaimana diamalkan salah seorang pekerja di pejabat aku. Fuh... amat2 sedih. Aku fikirkan kasihan mak ayah dia terlupa nak ajar adab sopan bila bercakap ataupun dia yang tak dengar mak ayah dia ajar? mmm...


[tutur bahasa melayu ada ritmanya... sebab itu meLAYU... bahasa LAYU]

Oklah, tak perlu membebankan jiwa dengan watak-watak kalau ke kubur sekalipun.... kita sama je ditalkinkan. Mari aku hiburkan dan catatkan kalian dengan foto2 ini. Buat Abg Kerol + Kak Lin... yang penting timbalan dekan yang kacak bergaya itu menjanjikan durian runtuh buat anda! tahniah!


[teka mana satu timb. dekan yang hensem kacak bergaya]


[tahniah... lepas ni buat konvokesyen terus je la]

Ops aku termenang anugerah persalinan Putra Muda Darma Wangsa Perkasa Alam Syah ; yakni pakaian terbaik! sorry korang.... saingan di sektor kalian suam-suam kuku... ! i'm the choosen one!


[bersama peminat? kehadiran mewarnai wajah2 manis dayang-dayang astana, junjung kasih may!]

13 comments:

cham's said...

Two or three cats are running on the land,
The cat with stripes is superior;
Two or three (imme) I can easily find,
But not comparable to you, my dear.

benih yg elok kalo dicampak ke mana jua menjadi elok...huhuhu.

R28est said...

wah...meriah mcm pengantin!!! gud ;p

dxoul lacruz said...

over siot kalau mc yang menang..hahah

d u t a said...

+ bro cham +
fuh... inggeris tak de pantun ye.. hahahah ; yap... all out kan... beyond expectation kan?

+ R +
meriah2... senyum dalam amarah namanya!

+ dxoul +
aku TAK jadi MC! aku diamanahkan buat SKRIP mc sebab MC tak pandai buat dalam bahasa melayu. dulu dia study kat london lama sgt. tapi i rasa dia cakap english, walaupun grammar betul, tapi tak sesuai jadi MC. aku buat keje2 event koordinator je! huhuhu!

Azrol said...

im: u dlm 'keluarga pengajur' kan? boleh menang gak ker?ke u rasuah they all?

R28est said...

ch0p nak tanya...u datang sebagai ape???

d u t a said...

+ roy +
keluarga penganjur tak semestinya jadi JURI. u tgk AJL.... pemenang mentor, sume bagai boleh menang. tak kisah pun.

+ r +
sebagai event coordinator... major in artistik dan skrip majlis! nape, nak tempah ke?

Lynn said...

Im...i'm really proud of u!...mmg kelasss dikkk....(^_^)...
sib baik im wujud dalam watak2 majlis tu..kalu x, tak tau la apa jd ngan kitorang dua ni....huhuhu...

yupp u mmg lyk mng...mmg tol yg lain suam2 kuku je...u cuma besaing ngan kerol je..hehe...kak lin lak besaing ngan rinar...hehe prasan...tp rinar u're d queen...cun.

p/s: eh pesal buruk nau gambo kak lin tu...delete je la...wat malu je

amANI said...

apesal tak bawak "Permaisuri" sekali?

d u t a said...

+ sis Lynn +
hahah... tanks. nanti kita kuar gi makan2 bagai. hehe. apapun uols pun hebat. sanggup tak tidur tuh.

anyway, pic kak lin tak cantik ke? cantik dah la. dah dapat photo3 yg dikirim?


+ amaANI +
permaisuri aka sultanah tiada dimuka bumi masa ni.

Lynn said...

Im...ni kaklin nak bawa perkhabaran baik ni..u akan dpt durian runtuh...bkn psl aritu tau..ni mende lain...
tapi x leh ckp kat sini ....nnt kaklin sampaikan kat kerol & mtk dia sampaikan kat u...mlm td x dpt contact kerol...bateri dia kong kott

Tunggu ye dikk....mesti u terharu..(^_^)..klin akan bitau kerol nnt bila hp dia bernyawa kembali nnt..

d u t a said...

+ wow +
kelas kak lin melaporkan dalam blog saya. hati2 ada stalker yakni pekerja gomen lain yg memerhati. btw, insyaallah kita bertemu lagi ye! berentap kisah baru lagi! wow! konsep apa lak?

Jessie said...

This can't truly have success, I suppose so.
silk flower arrangements | abortion clinics in houston tx | itil incident management process flow