Wednesday, June 10, 2009

get READY



Tentunya ramai tak sabar apakah next event utk GBS. Ini pastinya memenuhi impian pihak2 tertentu yang pastinya;

1. memberi peluang kepada mereka yang hanya berenang melihat lantai di kolam apartmentnya setiap minggu.


2. memberi peluang bercuti kepada pekerja yang menghadapi tekanan dengan watak2 pekerja warga emas yang dibayar kontrak oleh kerajaan bagi memenuhi kuota pembelajaran, namun niat pendidik itu hanya sekadar inginkan nilai gaji sahaja tanpa memikirkan pembangunan kerjayanya.


3. peluang kepada mereka yang bakal menamatkan zaman bujang. dah ada isteri nanti, susah nak berenang kalu mak ayah nya juga bunting. i tak maksudkan sape yang perutnya dah... ehem!


4. entah. dalam hidup perlu ada eksplorasi dan penjelajahan. kalu asyik dilokasi sama, bisa hanya menjadi manusia yang experts, bukan multitasking.... (alasan direka)


5. pantai indah. mahu memuji ciptaan tuhan maha esa yakni Allah. kan itu juga tuntutan agama.

6. yang penting camera canggih kena bawa. nak amik pic tak kira lompat or terapung.

ok setakat ni, itu je aku fikirkan untuk trip kali ini. jadi, perhentian... nantikan kami disana.

13 comments:

a_shade said...

salam.. do i'm da 1st.. hehehe.. wah.. hebat betul orang2 bujang.. enjoy sakan.. baguslah.. nanti kalu dah kawin nanti dah payah dah.. anyway.. hope u all enjoy..
p/s.. i'm back duta!!

saifulazrul said...

Best... Best...

Tolong emailkan estimated cost to me... Boleh tak?

saifulazrul@hotmail.com

Senang nak merancang pi.

TQ

duta said...

+ shade +
welcome back. jgn hilang lagi deh! btw, bujang satu nikmat tuhan! kawin pun begitu juga! jadi manfaatkan. macam nikmat tunaikan solat tahaajud! amin....


+saifulazrul+
tu la... yang pegi taman negara pun belum ada desas desus maklumat budget. tapi perhentian , bisa say uruskan selaku pengarah program. i'll note down! k.

dxoul lacruz said...

wah...solat tahajjud! kagum kagum!
bila u last solat tahajjud? pas PMR ke SPM?

thisisnije said...

~bajet~
hahahaha... cam chi. ada la dalam keta, cuma tak dizahirkan dalam bentuk blog je.

~solat tahajjud~
lepas PMR ke sebelum PMR? sekarang dah umur 30-an, so dah 15 tahun kan, niat dia caner ek?

duta said...

+amalan+
cheh... time ko ada lepak, takkan aku nak buat depan hang kot cik dxoul. nanti ko dgr wish list aku pada tuhan, kantoi la...

+dalam kereta dik nije+
ada ek? mungkin sekali harga cermin gantian belakang... mmm, nanti kena check.

+niat+
allah terima je niat camne. asalkan tujuan dia menyembah tuhan. cam uols tujuan tgk movie tapi skip solat marghrib... voley?

a z m i r said...

duta - i sokong u.. solat tahajud masa UPSR kan? itupun sebab kena paksa dengan ustaz. eh? ke ustazah? anyway u niat dalam arab ke BM? ops!

dxoul - i tahu salah satu wish list duta pada tuhan..kekeke..

nije - err..cermin pecah tak boleh claim guna duit baki aritu tau..tak masuk dalam pakej..

dxoul lacruz said...

wah...statement! wishlist...
ko ingat Krismas? hahahha

aku wish masa ada shooting star!
terus masuk feel shah rukh khan..

aisey tetiba nak tgk kuch kuch hota hei

duta said...

+ wish list +
sama ok. wist = permintaan/hajat.
tak salah uols nak pakai. macam ko sebut OMG la... nape tak sebut oh my allah!? jajjajajajaja

ko lagi haram.... syirik lak. percaya objek langit... cam nasrani!

duta said...

+ *wist typo = WISH +

AMMOSHAM said...

sedap berjalan tuuuu

amANI said...

Selamat berjalan-jalan di pantai itu.

Bleh cuba tengok plak sape reti atau tak reti berenang plak.

hisham said...

sori GBS tak dapat join kali ni...baru 2 minggu join company baru tak kan nak cuti kan... i doakan selamat sampai and balik....