Wednesday, April 8, 2009

TAMAN NEGARA - gbs bersiap sedia


Kali ini lawatan disertai dengan sejenis ikan bernama deq syam. Bakal dilangsungkan Mei ini, gbs akan memulakan siri jelajahnya ke taman negara. Untuk percutian lebih kepada pengembaraan... (hasil tontonan kartun malaysia upin ipin... eh, geng pengembaraan tajuknya).

Maaf, projek ini dirancang sekutu i sahaja kerana limitasi yang dipersetujui penganjur dan suara ramai. jadi sekiranya anda bukan dikalangan yang terlibat, dipohon maaf. alasannya... mudah, i tak mampu nak buat utk semua setakat ini. lagipun bajet ciput ni! huks2!

ok. tiada siapa kali ini tertinggal. cik azmeer tak perlu bawa parfum banyak2... u need more than 2 torchlight. dxoul... pelampung keselamatan ada... jgn risau, aku dah check berat minima yang perlu masa nak naik bot. dik nije; i dah haramkan u sentuh apa jua bentuk masakan... bagi mengelakkan kami makan ayam hangus golek. radin... i dah solat hajat supaya u dapat ikut juga. deq syam.... bersedia bermain UNO card versi KEJAM oleh GBS!

k... update pasal tempat tinggal dan program akan menyusul menerusi email anda. sila update kan. k on your mark; get set.... go!

39 comments:

a z m i r said...

duta - siot je kurangkan parfum. hahahahaha...tak sabarnya!

nije - ayam hangus katanya. hahahahha lagi!

dxoul - sempat lagi kalau u hari-hari pegi gym mulai dari skarang! lariiiiii

dek sham - u boleh dimakan tak?

thisisnije said...

saja je letak gambar radin kat tempat yang hujung2... nanti senang kan kalau terlupa. opss...

duta said...

+azmir+
hahaha.... tak sabar kan... jgn m.lewat sudah.

+diknije+
weh... cuba tgk balik sejarah gambar tuh sebenar.... mmg tak ubah lokasi tau.... ooo... dalang yang mencetuskan kekecohan la kan! hahahah.... i dah explain dgn baik dah pada radin... tuh... siap solat hajat bagai... solat harian??

thisisnije said...

~radin~
cepat baca blog abg im! (sambil menghantar sms berbaur hasutan)

mmg la gambar tu ori tapi... letak radin di antara dedaunan hitam. kashah pun boleh nampak ok. saja je letak kat situ kan. hahaha

radin said...

emm...i mmg selalu baca pun...tapi baca je la..hehehhe..sebab i x der blog ualls...hehehhe

radin said...

GBS- i dalam dilema ni...
"Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;"
hahaha...i x tau la doa abg im tu termakbul ke x?..hehehe

thisisnije said...

~radin~
waahhhh... silent reader rupanya. welkam, welkam, welkam

radin said...

nije:aku memerhatikan dari jauh..supaya aku tak ketinggalan isu2 sensasi..hahahha..aku updated ok..hehehe

dxoul lacruz said...

COMMENT RADIN :

GBS- i dalam dilema ni...
"Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;"
hahaha...I X TAU LA DOA ABG IM TU TERMAKBUL KE X?..hehehe

dxoul : [pekop mulut & no comment]

yg JARANG tinggal semayang jumaat.

dxoul lacruz said...

duta : harap-harap mulut you tak celupar dalam hutan tu. takot plak ada stesyen tv takde pemegang prompter!opsss

nije : nak masak memasak ke? i igt boleh order pizza jer..

dek sham : hi...selamat berkenalan.

kasha : takde torchlight, jalan guna kata hati..gitu

radin said...

hahahaha...abg zul... u pandai spekulasi kan statement i..i x bermaksud begitu ok...SMA...hehehhe

thisisnije said...

~dxoul~
ada delivery ek kat tgh2 hutan tu? kalau ada, i nak peperoni large.

btw, mcm nak terpekop molot jugak bila baca balik part2 doa tu.

kashah kena bawak torchlight lebey tak? takut terhilang... torchlight tu.

deq sham, selamat berkenalan jugak la.

deq sham said...

samat kenalan sume...i dr geng bas sekolah lain nih...tpi lagu mrsm tak hafal lagi....nanti kite singgah umah atuk i..makan ikan patin masak tempoyak kay kwn2...

a z m i r said...

nije - siap ko. nanti jgn gatai nak pinjam torch light aku.

bro dxoul - kamera slr bawak tak? nak amek gambar lompat2 lagi ni!

dek sham - welkam!

GBS : bila nak beli sleeping bag ni? boleh dapat sticker deuter skali ni!

a z m i r said...

nije - jgn lupa bawak ubat gatal. kang takut aku tak dapat bezakan ko dengan ... err... sejenis spesis binatang dalam hutan yg suka menggaru..lariiiiiiiiii

thisisnije said...

~azmir~
err... masa aku beli beg deuter hari tu, cina tu ada bagi lampu2 kecik. kalau kau nak pinjam aku leh bagi. baru nampak! sebab mmg aku ada extra.

a z m i r said...

nije - orait. bawak tau. bila nak beli sleeping bag ni?a

duta said...

+ radin +
u tak yah nak buat2 lirik bagai. ini keputusan ... u mesti mai! (slanga kedah uols...)

+ dik nije +
amin... bukan pekop mulut... ajaran ayah pin la uols...

duta said...

+dxoul+
pizza ke? kena bawak frying pan sume bagai ek? ermm... guna teknologi jepun la kot... ko pernah gi jepun tak ni?

amANI said...

memandangkan poster pengembaraan telah keluar hampir sebulan lebih awal. aku mengunjurkan gambar-gambar serta laporan trip PENUH hanya akan keluar menghampiri 2 minggu atau lebih selepas itu.

mungkin hanya gambar dahulu? hahah.

mungkin hanya petikan-petikan gambar tersusun kekotak dahulu? hahah lagi.

mungkin hanya ada part 1 of 3, 2 of 3 tetapi part 3 of 3 hilang ditelan memori. hahah juga.

sekian dahulu sesi pengunjuran dan ramalan kaji gaya penulisan.

selamat meredah hutan.

thisisnije said...

~amANI~
nice one... hahaha. esp. part 1 of 3, 2 of 3, 3 of 3? mana? hahaha

a z m i r said...

nije - lebih baik letak gambar tanpa cerita daripada part 3 yang tak kesampaian kan? erk! musim sendawa ni!

thisisnije said...

~azmir~
hear! hear! (sambil menepuk2 meja)

hisham said...

im - hati kecil i ckp....maybe tak jadi pegi

duta said...

+achik+
wah... jgn risau. kali ni 5 watak yang bakal pergi akan dibebankan dengan tugasan. baru la menarik. macam wartawan or budak mass comms.

setiap lokasi yang di lawati, mereka perlu buat laporan dalam blog nanti. sape yang tak de blog, kena hantar secara bertulis dalam email. (bukan tulisan tangan... susah i nak bagi markah A).

yang penting; TAJUK TAK LEH KONGSI! heheheh....

k... tunggu. rasa2 achik boleh lagi tak masuk gua telinga?

duta said...

+dik nije+
eleh.... sama je kan kisah INDON + JAPAN kan? kan?

duta said...

+azmir+
ermmm... ye la... daripada kisah dongeng itik serati... emmm.... (masih kurang mempercayai kisah teladan itu)

duta said...

+hisham ghani+
kalu selepas Chief Insp Azilah Hadri + Corporal Sirul Azhar Umar diGANTUNG SAMPAI MATI... ko rasa ada tak lagi ko nak tgk ITIK GANTUNG kat JB? ko rasa nak ke?

deq sham said...

kasya..

i risau la title miss M****** dapat balik kat i...i harap ianye kekal dekat u....

a z m i r said...

dek syam - ehehehe...u memang pemenang 3 tahun berturut2..

amANI said...

::semua GBS::

Kalau macam tu, kita tengok je la sape dari GBS yang tak buat keje skolah. Hahah.

Tulis tangan pon takpe, scan je masuk blog, itu tanda ikhlas buat keje.

a z m i r said...

amANI - ahaks! (komen tak perlu sangat kan?!)

thisisnije said...

~semua~
hmm... pandainya delegate power kan.

duta said...

+ peraturan +
kira sape tuan rumah... macam sukan sea di LAOS pun... malaysia dah hilang beberapa pingat emas terutama acara gimrama sebab penganjur tak nak! so... ada bantahan? rasa nak dikecam tak? hahahha.

radin said...

i x pandai menulis..i rela dapat "D"..pasrah je cikgu...

a z m i r said...

radin - sudah wahai bekas pendebat terbaik negeri Pulau Pinang!

duta said...

+debat+
ermmm no komen laaa
takut ada terguris...
sbb kadang2 tulisan pendebatkan boleh dipertikaikan kan.... kan....

radin said...

kashah:propa sgt...
GBS:diksyam x jd pegi ke?

a z m i r said...

radin - tuhan lebih mengetahui..wah!

duta - pendebat yang mana satu tu?