Saturday, August 16, 2008

Shikin Majid's Wedding



Congratulation buat Syikin Majid, junior mrsm ku... selaku my ex jiran masa di Galing Camp dulu... dan kira teman bergaduh aku sama Zaly. Majlisnya di adakan penuh warna warni, walaupun temanya purple gitu! apapun, tahniah buat syikin dan suaminya tercinta!

Lepas make - up wow jadi superb... maknanya sebelum make up... ops! hahahah... jangan marah syikin. I know you period dengan wedding planner you sebab mereka delivered wrong samping + tengkolok pada pengantin lelaki. You all yang pernah kenal syikin majid, just imagine je la macam mana makcik kecoh ni period on the phone maki caci keji semua bagai. But nasib baik ada puya + husband, zaly and i yang membuat kan pengantin wanita ini cool down. Lawak-lawak senda mengingatkan kembali kelas mereka ini bersebelahan dengan kelas i masa form 5. Dan yang bestnya, tempat syikin la port mengumpat paling agung ketika itu!

Ha, tak ingat dengan itu, majlis diserikan dengan acara karaoke... biasalah suara senak-senak sedap ghazaly mendendangkan 2 buah lagu. Lagu 1st, lagu awie... IRIS dan lagu 2nd duet sama Fiza (pengapit pengantin) lagu - Jamal + Siti Sarah - Sandarkan Pada Kenangan.

Ops, yang penting, I jadi DJ - emcee for the majlis! wow! tak pernah dalam hayat I jadi dj utk majlis begitu. Dulu pernah untuk majlis perkahwinan si Farah (OIAM) dan Dr. Fariz... but itu secara formal. But ini satu pengalaman yang sukar di lupakan. Maklumlah, ayat secara spontan. Tapi, zaly very choi, tak snap pun photo i. Tapi dalam acara adat merenjis, Pakcik Majid (bapa syikin) sempat mengalunkan 2 rangkap pantun. Memang meriah laa... Kemudian di iringi doa oleh bapa pengantin lelaki bagi mendapat keberkatan dari-Nya. Kemudian diikuti dengan yang lainnya yang gatal tangan nak merenjis pengantin.

Habis majlis, zaly ajak keluar makan SATAR. Pic makanan je ada. Pic kedainya, I malas nak ambil sebab crowd yang ikut itu agak kurang happening, yakni 3 orang kawan kepada fida itu. Best juga laa.. makan keropok lekor, sotong celup tepung, ikan kembung celup tepung dan SATAR. huhuhu... Kemudian, acara ke teluk cempedak untuk tengok sunset? haiyo... nasib baik geografi aku dapat A versi tahap dewa punya. Mana lah ada sunset kat laut cina selatan yang kita facing ni! Kita dasar pandang ke timur, maka versi sembah matahari terbit laa... macam orang jepun. Yang cakap tuh pun... aduhai, malas la nak ulaskan... takut aku menghina tahap kekekwatan nya! hehehe... - saja nak berwatak baik di sini. heheheheh!

Apapun, perjalanan pulang, aku drive 3/4 dari kaum wanita ini. Fiza + Fifa... penat sihh.. dah la aku kurang sihat. Ermm sampai KL, terus tumbang ke bumi. Penat menanti. Itulah perjalanan di Kuantan sempena majlis perkahwinan si syikin... semoga kekal abadi.

6 comments:

boyKL said...
This comment has been removed by the author.
stabuxguy said...

waaahhh pi wedding katanyaa... btway ko nampak laen la Mi... dah rupe abg2 gitteww... huhuhu...

windunya kat ko kanz... lama x jumpaa... tunggu aku balik key ell ujung bulan nanti kay...

K.

Overrated Dentisz in Town said...

tak citer pown part zali sentap! menariks gak tu...
huhuhuhuhuhuh

Overrated Dentisz in Town said...

kalau setakat 1 post setahun...baik tak yah bukak bloggg!

Gideon said...

I consider every person should read this.
new homes in Stouffville | walk in clinic | listing homes

Douglas said...

Really useful piece of writing, lots of thanks for your article.
airport limousine service | natural anxiety relief | natural herbs for anxiety