Monday, October 26, 2009

DARE to eat raw?

[ jalan-jalan buang masa ]

Hi. dah lama aku tak tulis blog. pertamanya alasan yang aku reka, aku tak punyai mood menulis dengan sifat yang cukup utk menulis. Yang paling tepat alasannya, aku malas.

[ muka malas nak baca blog mahupun tulis blog ]

Oklah, berbalik kepada tajuk cerita, aku rasa... aku nak kongsi kisah makan makanan ala2 mentah ini. Kalau nak kata aku pernah lawat jepun sebab bodek boss, mmg bohong. Aku hanya memulakan makan makanan mentah dengan menu-menu dari jepun ini sejak aku bekerja dalam bidang perhotelan. Malah, ditambah pula dengan sikap aku yang suka mencuba semua makanan halal. Jadi tak hairanlah kalau aku tersalah makan makanan tidak halal, ops! (dxoul, ko pun makan gak masa kat bali).

[ muka dapat saguhati ]

Sejak berani makan makanan mentah ni, aku mmg ketagih pulak. Lebih2 aku yang sememangnya gemarkan belut. Perh...korang patut cuba. Dahulunya, kisah makan belut ini bermula sewaktu aku belajar juga cara nak 'sembelih' belut ini. Masa tuh aku kerja sebagai pelayan restoran di Kota Bharu. Unik. Ceritanya? tak payah la...

[muka kena paksa makan japanese... padan muka, sejak dxoul tak de... aku yang berkuasa! itu kata nije ]

Ok lah... aku rasa malas betul nak tulis. Sebabnya bertimbun idea grafik dalam otak yang aku perlu langsaikan. Jadi aku tak sanggup nak kutuk kawan office dalam blog dengan panjang lebar sedangkan kerja2 harian aku belum selesai contohnya mengemas bilik. Korang tengok je la photo2 yang aku sisipkan bersama serentak dengan blog ini disiarkan.

[perakus menu kawan-kawan ]

14 comments:

thisisnije said...

me first!

suka gambar yang last tu. hahaha... bajet tak makan byk kan? kikiki

duta said...

+ makan banyak +
tu la... cepat je ayam kasha habis! rupanya kan!

Azrol said...

~gambar last~
konsep aku same mcm kenape si watak sarah hanya makan sos tomato pabila di McD.so,if nk mkn sushi lagi,paham2 je la..

dxoul lacruz said...

wah...rindunya!

sib baik makanan raw memang aku tak minat sangat. so takde la rasa rugi ! :P

duta said...

+azrol+
watak sarah? ermm... (sorry, i sokong nije ye) hahaha

duta said...

+ dxoul +
ada je dia masak. contohnya makanan yg dimakan kashah dengan muka kelat itu! fake gile. amik gambar pun terpaksa.

a z m i r said...

hahaha..i suka bbq + teriyaki chicken tapi beras dengan kandungan kanji tinggi tu betul2 tak boleh blah.

korang perasan tak, roy kan..err... try semua makanan kita tapi kita tak dioffer pun makanan yang dia tak order.

Jeng.. Jeng.. Jeng..

k dah.

Yang benar,
sarah bermisai

duta said...

+ semua makanan orang +
betul ar kahsha.. nasib baik tempura sempat i sebat masuk mulut dulu.

thisisnije said...

~ duta on sokong nije ~
thanx! lalalala

~ azmir on sarah bermisai ~
apa sarah2 ni? hish

R28est said...

-muka dpt saguhati-

mmg bersinar + berseri2...ape lagi bulan disember dpt buat la party..bday party utk diri sendiri.. ok x idea tu nizam?? idea yg merabakkan poket...hehehe ;p

duta said...

+ party on december +
perh... paling busuk pun kat bluewave... tak gitu nije... eh... silap, kashah? dah rasa dah kat situ? ooo

a z m i r said...

party tu nanti ada coverage media prima tak?

thisisnije said...

~azmir on coverage media~
mmm... boleh tak nak request presenter yang kuat bodek buat coverage? nak yg seksi sket. lalala

duta said...

+ nak siarkan kontrak mana yang disain +
ermm ermm